Super lekker! Snelle curry van spruitjes en gehakt!
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Een super gemakkelijk, supersnel en super lekker wokgerecht. Ik zou dit zelf niet zo bedacht hebben. Toen in het recept las dacht ik: gewoon eens proberen. Mijn man en ik vonden het echt SUPER! Ga dit zeker nog heel vaak maken.
Ingrediënten 4 personen
1 ui in grove flintersscheutje olie
350 gram gehakt naar keuze
500 gram spruitjes (gehalveerd)
200 ml kokosmelk
2 eetlepels groene currypasta (of meer naar smaak)
scheutje Thaise vissaus (naar smaak)
eventueel handje Thaise basilicum (heb ik niet gebruikt omdat ik het niet in huis had)
Benodigdheden
wok met dekselVoorbereiding
Verhit de olie in de wok en fruit hierin de ui even aan. Voeg het gehakt toe en bak dit al roerend los.
Doe spruitjes, kokosmelk en currypasta erbij. Dan zoveel water toevoegen tot de spruitjes half onder staan.
Afdekken met deksel en plm. 10 minuten zachtjes koken.
Bereidingswijze
Op smaak brengen met vissaus en eventueel de basilicum.
Bron
Onno Kleyn, culinair journalist
Serveertip
Lekker met gebakken mihoen met pepers, aardappelpuree, maar ook met rijst.