Aardappelpizza
- 0-10 min.
Ingrediënten 4 personen
1 kg aardappelen geschild en gehalveerd
zout/peper
olijfolie
500 gr ontvelde blokjes tomaat
1 teentje geperste knoflook
125 gr bloem
3 eieren
1 geraspte ui
100 gram salami of spekjes
1 blikje ansjovisfilets of tonijn
125 gr zwarte olijven
1 tl oregano of tijm
100 gr geraspte kaas
Bereidingswijze
oven voor verwarmen op 200 graden.Aardappelen koken met mespuntje zout. In de wok de tomaten,zout,peper,knoflook opkoken tot dikke saus.
Aardappelen pureren. Bloem, eieren en zout toevoegen. puree in quichevorm drukkenmet achterkant lepel. bestrijken met tomatenpuree. daarna beleggen met de rest van de ingredienten. als laatste iets besprenkelen met olijfolie. Afbakken in de oven voor ongeveer 35 minuten