vulling voor roti

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 16-11-2012

Vulling voor een hindoestaanse pannenkoek roti.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
300 gr. kip(delen)
150 gr. kousenband
1 grote ui
1 grote aardappel
2 eieren
1 rode peper
250 gr champignons
2 bollen verse knoflook
2 potten kippenbouillon
3 potten water
ketoembar
kerriepoeder
sambal
zout en peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Kip snijden en kruiden met veel kerrie, weinig ketoembar en een beetje zout en peper.

Uien, champignons, peper en knoflook (fijn)snijden.

Aardappel schillen

Bereidingswijze

Snijd de kip en kruid dit met veel kerrie, weinig ketoembar en een beetje zout en peper.

Braad het vlees in een koekenpan.

Haal het vlees eruit en fruit de kleingesneden ui en champignons hierin aan. Kruid dit met kerrie.
Voeg de kleingesneden knoflook en peper toe.

Doe alles in een grote pan: kip, het uimengsel, de geschilde aardappel en vul aan met bouillon en water (tot alles onder het vocht staat).
ZOdra het kookt doe je de eieren erbij.
Na 10 minuten de eieren pellen en weer terug in de pan.

Laat alles tot 1/3 inkoken, dus geen deksel op de pan

Bron

Tante`s recept

Serveertip

Lekker in een roti (pannen)koek of wrap

Laatste reacties

Dancingismylife avatar
Dancingismylife 20-07-2013

Ik heb het gemaakt en we hebben heerlijk gegeten, er waren geen rode pepers meer dus heb ik een Madam Jeanette erin gedaan maar dan wordt het wel erg pittig.

hyacintje avatar
hyacintje 19-11-2012

Lijkt me heerlijk, ik neem je recept mee.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten