vulling voor roti
- Surinaams, Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 16-11-2012
Vulling voor een hindoestaanse pannenkoek roti.
Ingrediënten 2 personen
300 gr. kip(delen)150 gr. kousenband
1 grote ui
1 grote aardappel
2 eieren
1 rode peper
250 gr champignons
2 bollen verse knoflook
2 potten kippenbouillon
3 potten water
ketoembar
kerriepoeder
sambal
zout en peper
Voorbereiding
Kip snijden en kruiden met veel kerrie, weinig ketoembar en een beetje zout en peper.
Uien, champignons, peper en knoflook (fijn)snijden.
Aardappel schillen
Bereidingswijze
Snijd de kip en kruid dit met veel kerrie, weinig ketoembar en een beetje zout en peper.
Braad het vlees in een koekenpan.
Haal het vlees eruit en fruit de kleingesneden ui en champignons hierin aan. Kruid dit met kerrie.
Voeg de kleingesneden knoflook en peper toe.
Doe alles in een grote pan: kip, het uimengsel, de geschilde aardappel en vul aan met bouillon en water (tot alles onder het vocht staat).
ZOdra het kookt doe je de eieren erbij.
Na 10 minuten de eieren pellen en weer terug in de pan.
Laat alles tot 1/3 inkoken, dus geen deksel op de pan
Bron
Tante`s recept
Serveertip
Lekker in een roti (pannen)koek of wrap
Laatste reacties
Ik heb het gemaakt en we hebben heerlijk gegeten, er waren geen rode pepers meer dus heb ik een Madam Jeanette erin gedaan maar dan wordt het wel erg pittig.
Lijkt me heerlijk, ik neem je recept mee.