courgettesoep
- 10-20 min.
- Geplaatst op 15-11-2012
Ingrediënten
1 grote courgette2 kleine aardappels
1 ui
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels groene pesto
1 liter kippenbouillon
zout
peper
Voorbereiding
Was de courgette en snijd deze in blokjes van 1,5cm. Schil de aardappels en snijd deze ook in blokjes van 1,5 cm. Pel een ui en snipper deze fijn
Bereidingswijze
Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en fruit de ui hierin circa 2 minuten op zacht vuur.
Voeg de aardappel, courgette en pesto toe en bak deze circa 4 minuten mee.
Voeg de kippenbouillon, zout en peper toe en laat de soep met het deksel op de pan circa 8 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met de staafmixer. Breng de soep op smaak met zout en peper
Bron
The greenery
Serveertip
Verdeel de soep over 4 koppen en serveer met een bladerdeegstengel met kaas
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties