courgettesoep

  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 15-11-2012

Deel dit recept

Ingrediënten
1 grote courgette
2 kleine aardappels
1 ui
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels groene pesto
1 liter kippenbouillon
zout
peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Was de courgette en snijd deze in blokjes van 1,5cm. Schil de aardappels en snijd deze ook in blokjes van 1,5 cm. Pel een ui en snipper deze fijn

Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en fruit de ui hierin circa 2 minuten op zacht vuur.
Voeg de aardappel, courgette en pesto toe en bak deze circa 4 minuten mee.
Voeg de kippenbouillon, zout en peper toe en laat de soep met het deksel op de pan circa 8 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met de staafmixer. Breng de soep op smaak met zout en peper

Bron

The greenery

Serveertip

Verdeel de soep over 4 koppen en serveer met een bladerdeegstengel met kaas

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten