Peer-abrikozencrumble

  • Vegetarisch, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 15-11-2012
  • Peer-abrikozencrumble

    Peer-abrikozencrumble

    Peer-abrikozencrumble

Peer-abrikozencrumble Nagerecht voor 4 personen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
150 milliliter appelsap
150 gram gedroogde abrikozen
4 rijpe handperen
125 gram bloem
100 gram witte basterdsuiker
100 gram boter in blokjeslage

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
appelboor
ovenschaal of bakvorm ca. 20x2 ingevet

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 190°C.

Bereidingswijze

Verwarm het appelsap zonder te koken en wel de abrikozen hierin. Boor de klokhuizen uit de peren, schil de peren en halveer ze in de lengte. Leg ze met de bolle kant naar boven naast elkaar in de schaal of vorm. Leg de abrikozen ertussen. Meng de bloem met de basterdsuiker en wrijf de boter erdoor tot een kruimelig deeg. Verdeel de grove deegkruimels over de vruchten. Bak de crumble in 20-25 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Bron

Boodschappen.nl

Serveertip

Serveer het gerecht warm. Lekker met een bol roomijs of kaneelijs.

• Vervang 25 gram van de bloem door geraspte kokos.
• Week de abrikozen eens in thee.
• Met appel en/of mango is deze crumble ook heel lekker.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten