Pittig romige spaghetti ovenschotel
- Italiaans, Bijgerecht
- 20-30 min.
Eens in de twee weken eten we wel pasta want doet je toch een beetje denken aan de zon én het is lekker! Dit is een zelfbedacht ovenschoteltje vol met Italiaanse smaken. Hij is echt heerlijk en super simpel en snel te maken. Je kunt er van alles bij eten. Onderaan dit recept staat een suggestie, maar neem gewoon wat je (en eventuele huisgenoten) lekker vind(en). Eet smakelijk!
Ingrediënten 4 personen
400 gram spaghetti150 gr fijngesneden rode paprika
1 teentje knoflook (fijn)
2 sjalotjes (fijn)
Blikje tomatenblokjes
1/4 t chilipeper
7 el koksroom of kookroom
Olijfolie
3 el basilicum (fijn)
100 gr buffelmozzarella (of andere kaas naar keuze)
Zeezout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 534,87 kcal |
Koolhydraten | 82,99 g |
Eiwitten | 19,83 g |
Vetten | 12,54 g |
Benodigdheden
kookpan, koekenpan, ovenschaal
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden (200 hetelucht).
Bereidingswijze
Kook de spaghetti in water met wat zout bijna al dente. Neem een koekenpan, doe er een heel klein beetje olijfolie in, fruit de sjalot, de knoflook en de paprikablokjes tot ze glazig zijn. Doe de tomaten erbij, de chilipeper en ¼ t zout. Roeren tot het kookt, reduceer dan het vuur totdat de saus wat is ingedikt. Doe er nu de room en de basilicum bij en blijf 2 minuten roeren tot het een mooi, romig, mengsel is. Neem een ovenschaal, doe de pasta er in en doe daarbovenop de saus. Leg de kaas er verspreid op zodat de romige kaas kan gaan lopen. Bak hem nu in 10 minuten af in de voorverwarmde oven. Heel simpel, maar erg lekker deze eenvoudige ovenschotel en hij bevat genoeg calorieën om er een koude dag mee door te komen. Smullen maar!
Serveertip
Lekker met een salade als bijgerecht en gehaktballetjes in tomatensaus of met een gegrilde kipfilet.