Pittig romige spaghetti ovenschotel

  • Italiaans, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-11-2012
  • Pittig romige spaghetti ovenschotel

    Pittig romige spaghetti ovenschotel

    Pittig romige spaghetti ovenschotel

  • Pittig romige spaghetti ovenschotel

    Pittig romige spaghetti ovenschotel

    Pittig romige spaghetti ovenschotel

  • Pittig romige spaghetti ovenschotel

    Pittig romige spaghetti ovenschotel

    Pittig romige spaghetti ovenschotel

  • Pittig romige spaghetti ovenschotel

    Pittig romige spaghetti ovenschotel

    Pittig romige spaghetti ovenschotel

Eens in de twee weken eten we wel pasta want doet je toch een beetje denken aan de zon én het is lekker! Dit is een zelfbedacht ovenschoteltje vol met Italiaanse smaken. Hij is echt heerlijk en super simpel en snel te maken. Je kunt er van alles bij eten. Onderaan dit recept staat een suggestie, maar neem gewoon wat je (en eventuele huisgenoten) lekker vind(en). Eet smakelijk!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gram spaghetti
150 gr fijngesneden rode paprika
1 teentje knoflook (fijn)
2 sjalotjes (fijn)
Blikje tomatenblokjes
1/4 t chilipeper
7 el koksroom of kookroom
Olijfolie
3 el basilicum (fijn)
100 gr buffelmozzarella (of andere kaas naar keuze)
Zeezout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kookpan, koekenpan, ovenschaal

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden (200 hetelucht).

Bereidingswijze

Kook de spaghetti in water met wat zout bijna al dente. Neem een koekenpan, doe er een heel klein beetje olijfolie in, fruit de sjalot, de knoflook en de paprikablokjes tot ze glazig zijn. Doe de tomaten erbij, de chilipeper en ¼ t zout. Roeren tot het kookt, reduceer dan het vuur totdat de saus wat is ingedikt. Doe er nu de room en de basilicum bij en blijf 2 minuten roeren tot het een mooi, romig, mengsel is. Neem een ovenschaal, doe de pasta er in en doe daarbovenop de saus. Leg de kaas er verspreid op zodat de romige kaas kan gaan lopen. Bak hem nu in 10 minuten af in de voorverwarmde oven. Heel simpel, maar erg lekker deze eenvoudige ovenschotel en hij bevat genoeg calorieën om er een koude dag mee door te komen. Smullen maar!

Serveertip

Lekker met een salade als bijgerecht en gehaktballetjes in tomatensaus of met een gegrilde kipfilet.

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 08-12-2012

Hoi Alex,Gisteravond je spaghettischotel gemaakt. Zoals je ziet heb ik het gemaakt voor 2 personen en in 2 aparte schaaltjes. Gemakkelijker te verdelen en te eten. Ik vond het redelijk. Een 1/4 peper vond ik te weinig om het gerecht pittig te maken. Ik heb voor de helft van het gerecht dan ook 1/2 peper gebruikt en ook 2 knoflooktenen. Ik vond de saus toen nog niet pittig genoeg en heb er toen een paar ansjovisfilets in laten smelten. Dat maakte het geheel toch lekkerder. Verder jouw advies gevolg, maar over de buffelmozzarella toch nog wat Pecorino-kaas gestrooid. Leuk om eens uit te proberen, want meestal gebruik ik voor een gegratineerde pasta een wat steviger pastasoort. Dat bevalt me dan ook beter. Groetjes, Petra

pwiggers avatar
pwiggers 22-11-2012

Hoi Alex, Dit lijkt me heerlijk. Ga het denk ik volgende week eens maken. Bedankt voor je recept! Groetjes, Petra

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten