1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Spaghetti
  6. Pittig romige spaghetti ovenschotel

Pittig romige spaghetti ovenschotel

Spaghetti van Fressnapf gemaakt door pwiggers

Voorbereiding

Voorbereiding
Spaghetti van Fressnapf gemaakt door pwiggers
Spaghetti van Fressnapf gemaakt door pwiggers
Pittig romige spaghetti

lekkere ovenschotel

lekkere ovenschotel
Op het bord

mmmm... lekker!

mmmm... lekker!
  • Italiaans, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-11-2012

Eens in de twee weken eten we wel pasta want doet je toch een beetje denken aan de zon én het is lekker! Dit is een zelfbedacht ovenschoteltje vol met Italiaanse smaken. Hij is echt heerlijk en super simpel en snel te maken. Je kunt er van alles bij eten. Onderaan dit recept staat een suggestie, maar neem gewoon wat je (en eventuele huisgenoten) lekker vind(en). Eet smakelijk!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen


400 gram spaghetti
150 gr fijngesneden rode paprika
1 teentje knoflook (fijn)
2 sjalotjes (fijn)
Blikje tomatenblokjes
1/4 t chilipeper
7 el koksroom of kookroom
Olijfolie
3 el basilicum (fijn)
100 gr buffelmozzarella (of andere kaas naar keuze)
Zeezout


Verder heb je nodig


Kookpan, koekenpan, ovenschaal


Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden (200 hetelucht).

Bereidingswijze

Kook de spaghetti in water met wat zout bijna al dente. Neem een koekenpan, doe er een heel klein beetje olijfolie in, fruit de sjalot, de knoflook en de paprikablokjes tot ze glazig zijn. Doe de tomaten erbij, de chilipeper en ¼ t zout. Roeren tot het kookt, reduceer dan het vuur totdat de saus wat is ingedikt. Doe er nu de room en de basilicum bij en blijf 2 minuten roeren tot het een mooi, romig, mengsel is. Neem een ovenschaal, doe de pasta er in en doe daarbovenop de saus. Leg de kaas er verspreid op zodat de romige kaas kan gaan lopen. Bak hem nu in 10 minuten af in de voorverwarmde oven. Heel simpel, maar erg lekker deze eenvoudige ovenschotel en hij bevat genoeg calorieën om er een koude dag mee door te komen. Smullen maar!

Serveertip

Lekker met een salade als bijgerecht en gehaktballetjes in tomatensaus of met een gegrilde kipfilet.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top