Heerlijke lamsrack met een krokante kruidenkorst

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-11-2012
  • Heerlijke lamsrack met een krokante kruidenkorst

    Heerlijke lamsrack met een krokante kruidenkorst

    Heerlijke lamsrack met een krokante kruidenkorst

We wilden iets proberen en wel om te proeven of we dit op één van de feestdagen op tafel kunnen zetten. Nou dat bleek dus te kunnen want we hebben gesmuld en heb ook nog een leuk bijgerecht gevonden. Past helemaal bij het seizoen, herfst, winter en kan prima op tafel met de feestdagen of gewoon om jezelf eens een keertje goed te verwennen. Zo lekker heb je, denk ik, nog nooit lamsrack gegeten. Probeer maar eens en hoor het dan heel graag. Dit duurt ook geen uren, maar staat in nog geen 40 minuten dampend op de tafel. Eet smakelijk.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 mooie lamsrack
Franse mosterd
1 el rozemarijn (fijn)
1 el bieslook (fijn)
1 el platte peterselie (fijn)
½ el munt (fijn)
Olijfolie
Broodkruim
1 citroen (sap en de schil)
Boter
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 318,90 kcal
Koolhydraten 4,46 g
Eiwitten 6,18 g
Vetten 29,88 g
Benodigdheden
pan, bakplaat of braadslee

Voorbereiding

Warm de oven voor op 180 graden.

Bereidingswijze

Neem de lamsrack, laat hem op kamertemperatuur komen en bekijk hem goed. Snij hem eventueel iets bij door teveel aan vet te verwijderen. Let ook goed op dat er geen vliesje meer op zit want dat is niet lekker. Zit er nog een vliesje op snij dit dan voorzichtig weg met een scherp mes. Doe er dan wat peper en zout op, doe wat boter in een pan en zet hem rondom heel even aan. Dat is beter voor de sappen in het vlees. Doe er dan aan de vleeskant wat mosterd op. Neem een bak, doe daar de gesnipperde kruiden, wat gesnipperde citroenschil in en genoeg broodkruim, olijfolie en citroensap. Roer dit grondig door elkaar zodat er een stevige massa ontstaat. Breng dit aan op de vleeskant.
Neem een bakplaat of braadslee, doe er bakpapier in, leg de lamsrack er op en zet hem in de voorverwarmde oven. Bak hem nu in 30 minuten medium rare. De kerntemperatuur in het vlees is dan minimaal 55 graden. Dit is echt vreselijk lekker en mals. Smullen maar.

Serveertip

Lekker met rode kool en ovenkrieltjes met gemengde paddenstoelen.

Laatste reacties

NaomiGroenewold avatar
NaomiGroenewold 04-01-2013

lekker

Kaatjesaartje avatar
Kaatjesaartje 21-11-2012

Ik hou zelf helemaal niet van lamsvlees, maar mijn vriend is er gek op, ga dit toch een keer voor hem maken en zal je dan laten hoe het was!

stiny26 avatar
stiny26 16-11-2012

Hoi Alex. Ben gek op lamsracks, en deze variant ga ik beslist maken. Bedankt groetjes Micky

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten