Pittige kip op stokbrood

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-11-2012

Een heerlijk pittig kipgerecht op warm stokbrood. Om je vingers bij af te likken.
Ontstaan in mijn eigen keuken, op zoek naar iets snels en lekkers.

Ik geef geen maten en gewichten door, die zijn afhankelijk van welke ingrediënten meer je voorkeur hebben en voor hoeveel personen, maar ik doe een kleine poging.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Kipfilet (1-2)
Vleestomaat (1-2)
Kastanjepaddestoelen (200 Gr.)
Pittige Chilisaus
Sambal Badjak
Gemberpoeder of vers geraspt
Citroengras poeder
Zonnebloemolie
1 rode ui
2 grote knoflooktenen
Evt. klein venijnig rood pepertje
1 Stokbrood
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Keukenmachine
Wok
Houten spatel
Scherp koksmes

Voorbereiding

Oven vast voorverwarmen voor het stokbrood.
Het is echt belangrijk dat je vers warm stokbrood hebt, als je `beleg` klaar is. Samen dient het warm te worden geserveerd en geconsumeerd!

Bereidingswijze

Snijd de kip in zeer kleine blokjes, van maximaal een halve vierkante cm.
Indien je een keukenmachine bezit, maal de paddestoelen zeer klein. Ook de twee tomaten moeten eraan en zul je zeer fijn moeten snijden.
Snijd de ui fijn op een snijplank en fruit deze in de hete zonnebloemolie in een wok. Let op dat de ui niet verbrandt.
Voeg nu de kipblokjes toe en met een hoog vuur ca vijf minuten goed doorroeren. De blokjes moeten allemaal los van elkaar geroerd worden!
Voeg nu naar smaak chilisaus en sambal badjak toe. Niet te veel, later kan er altijd nog iets bij.
Voeg nu de tomaat en de paddenstoelen, die je eventueel van te voren gemengd hebt in een kom, toe aan de wok.
Roerbak nu de mix op hoog vuur totdat de tomaat en de paddenstoelen niet meer te herkennen zijn (minuutje of 8 ).
Voeg nu de gember en de citroengraskruiden toe, samen met de knoflook en nog 1 minuut doorroeren.

Snijd een warm stokbrood doormidden en overlangs doormidden en schep ruim op. Serveer direct!

Serveertip

Schil met een kaasschaaf plakken komkommer in de lengte, leg die in een badje van een beetje azijn, water en een paar scheppen suiker. Serveer erbij als lekker fris bijgerecht.

EET SMAKELIJK EN LAAT WETEN OF HET JE BEVALT!

Laatste reacties

roelien3 avatar
roelien3 29-03-2013

ik heb dir zojuist gemaakt en wat is dit heerlijk zeg! ik heb hem opgeslagen bij mijn vakantierecepten.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten