1. Home
  2. Recepten
  3. Eendenborst roken

Eendenborst roken

Door: Affila

  •  ,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 15-11-2012

Ingrediënten


Eendenborst, donkere basterdsuiker, keukenzout.


Verder heb je nodig


Rookoven, rookmot, schaal en een lepel


Gerookte eendenborst, lekker als amuse, een voorgerecht of een koud tussengerecht.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de eendenborst schoon door het vlies er voorzichtig af te snijden, maak wat inkepingen aan de vet kant.
Maak een mengsel van de basterdsuiker en zout. beide 1 deel. leg de borst in het mengsel en laat 1 nacht intrekken. was de borst zodat alle zout en suiker eraf is.

Bereidingswijze

Zet de rookoven op het vuur en laat de eerste rook ontsnappen. leg de eendenbost op het rekje en sluit de deksel. 4 a 5 minuten laten roken. af laten koelen en op de vetkant even bakken. geen olie of boter in de pan doen. de vetkant van de borst bevat al genoeg vet.

Serveertip

Lekker met truffelmayonaise frisse sla en een krokantje, bijvoorbeeld oude kaas krokantje

Bron

Eigen recept



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Affila
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top