borstplaat

  • 0-10 min.
  • borstplaat

    Borstplaat

    Borstplaat

sinterklaas tijd...tijd voor borstplaatjes

Deel dit recept

Ingrediënten
250 g fijne kristalsuiker
5 eetlepels slagroom
bakpapier en 6 vormen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Op aanrecht of hittebestendige snijplank vel bakpapier leggen en hierop vormpjes klaarleggen. In pan met dikke bodem suiker met slagroom en 2 el water op laag vuur verwarmen. Continu roeren met pollepel. Gesmolten suiker 3-5 min. al roerend zachtjes laten doorkoken.
als dit goed is kun je kontroleren door druppel die in kopje koud water valt, vormt direct hard balletje.

Bereidingswijze

Pan direct van vuur nemen en suikerstroop tijdens afkoelen continu stevig roeren, anders vormt massa te grove structuur. Als massa troebel en dikker begint te worden, deze razendsnel over ingevette vormpjes verdelen (tot ca. 1/2 cm dikte).
Borstplaat 10-15 min. laten afkoelen. Vormpjes voorzichtig op hun kant leggen en verder laten afkoelen. Vormpjes weer vlak leggen en nog eens 10 min. laten afkoelen. Voorzichtig bakpapier eraf trekken en vormpjes verwijderen.

Bron

ah

Serveertip

Borstplaatvariatie 1: meng voor bruingekleurde borstplaat eerst 1 eetlepel cacaopoeder of instantkoffie door de suiker.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

patisjeetje avatar
patisjeetje

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten