Peren Clumble

  • Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-11-2012

Perencrumble uit de oven met ontbijtkoek

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
-6-8 rijpe handperen
-100gram koude roomboter, in klontjes
-100gram fijne tafelsuiker
-1 zakje vanillesuiker
-50gram verkruimelde ontbijtkoek
-50gram fijngemalen amandelen
-75 gram bloem
-Poedersuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Blender/Keukenmachine
Koekenpan

Bereidingswijze

Schil de peren en snijd ze in blokjes. Verhit 25gram boter in een koekenpan en roer er 30gram suiker en het zakje vanillesuiker doorheen. Bak hierin de peren 4-5 minuten onder voorzichtig roeren. Meng voor het kruimeldeeg ontbijtkoek, amandelen, bloem en 70gram suiker in de keukenmachine. Voeg 75gram boter toen en verkruimel deze met behulp van de blender door het bloemmengsel tot het mengsel op broodkruim lijkt. Verdeel de peren over 6 ovenschaaltjes en strooi de kruimel laag erover. Bak de crumble 25-35minuten in het midden van een oven op 180 graden.

Bron

Libelle

Serveertip

Bestrooi eventueel dun met poedersuiker.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten