Jamie`s Pizza Calzone

  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-11-2012
  • Jamie`s Pizza Calzone

    Jamie`s Pizza Calzone

    Jamie`s Pizza Calzone

In het kader van het onderwerp voor kookclub 2006 (verpakte recepten) en deelname van het namaken van een recept van Jamie Olivier Kookwedstrijd heb ik deze 2 uitdagingen gecombineerd.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 recept voor pizzadeeg, bloem om mee te bestuiven, olijfolie, 500 gemengde paddestoelen (schoongemaakt en instukjes gescheurd),4 tenen knoflook,gepeld en in dunne plakjes gesneden, 4 takjes verse tijm (alleen de blaadjes),50 gr. boter, zeezout en zwarte peper uit de molen, 2 dl vliegensvlugge tomatensaus, 300 gr gewassen spinazie.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Maak om te beginnen het pizzadeeg.

Bereidingswijze

Maak om te beginnen het pizzadeeg. Verwarm de oven op de hoogste stand voor, trek het teruggeslagen deeg in vier gelijke stukken en rol ze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot min of meer ronde plakken met een doorsnede van ongeveer 30 centimeter en de dikte van een dikke munt. Je kunt de plakken deeg in de koelkast bewaren met stukken met olie ingevet en bloem bestoven aluminiumfolie ertussen tot je ze nodig hebt, of je kunt ze direct beleggen en in de oven schuiven.olijfolie in een hete koekenpan. Doe de paddenstoelen in de pan en hussel ze kort om in de hete olie voordat je de in plakjes gesneden knoflook en de tijm erbij doet. Laat het mengsel bakken tot de paddenstoelen gaar zijn en heerlijk ruiken. Gooi er een klontje boter bij en hussel de paddenstoelen om tot ze mooi glimmen. Voeg naar smaak zout en peper toe. Doe de tomatensaus in de pan en roer goed. Laat het mengsel een paar minuten koken, voeg er dan de spinazie aan toe (zo nodig in porties) en roer nog een keer. Laat het vocht eruit pruttelen tot je een dik, niet al te nat, smakelijk mengsel hebt (als het te vochtig is, barst het deeg tijdens het bakken open en loopt de vulling eruit).

Verdeel het mengsel van spinazie en paddenstoelen over de vier pizzabodems en spreid het gelijkmatig uit. Leg de stukjes mozzarella erop en strooi er zout en peper naar smaak over. Til nu voorzichtig de verre kant van de pizzabodem op en trek hem over de vulling naar je toe – je moet hem in feite doormidden vouwen. Plooi de randen goed dicht, zodat de vulling er niet uit kan en leg de calzones zij aan zij op een met bloem bestoven bakplaat (gebruik er zo nodig twee), of op een pizzasteen of plaat graniet. Bak de pizza`s 10 tot 15 minuten onder in de voorverwarmde oven tot het deeg mooi gerezen en goudbruin van kleur is, en de vulling goed heet.

Bron

Jamie Olivier

Serveertip

Op groot bord ingesneden in het midden van de pizza serveren.
Lekker met tomatensalade.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 15-11-2012

Wat ziet dit er lekker uit Marieken. Neem ik graag van je mee! Hoop de calzone snel te maken. Je hoort ervan hoor! Bedankt voor je lekkere recept! Groetjes, Petra

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten