snelle mayonaise

  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 14-11-2012

Geen lamme arm van het kloppen, lekker simpel en snel, voor de luie koks onder ons ;-)

Deel dit recept

Ingrediënten


Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn!

1 ei, zo vers mogelijk
1,5 tot 2 dl. mais- arachide-, sla-, zonnebloem-, noten- of neutrale olijfolie, of een mengsel ervan
1 eetlepel witte wijnazijn of limoen- of citroensap of je lievelingsbalsamico, maar dan kleurt je mayonaise wat vreemd (wel erg lekker!).
een flinke theelepel mosterd
zout, peper
evt. gehakte tuinkruiden of knoflook (dan wordt het aïoli)

Als je niet zoveel mayonaise ineens kunt gebruiken kun je ook van een eidooier en een dl. olie mayonaise maken.

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Een staafmixer, een glazen pot waar je staafmixer in past, met deksel

Bereidingswijze

Doe het ei in de pot, voeg de olie toe
zet de staafmixer op de bodem, laat hem draaien en trek hem langzaam omhoog.
De mayonaise is nu al vrijwel klaar, je hoeft hem alleen nog maar op smaak af te maken met azijn of citroensap, wat mosterd en evt. wat kruiden.
Pas op met teveel zuur, dan wordt de mayonaise dun.
Deze mayonaise is ongeveer een week houdbaar, dus alleen maken als je hem echt direct wilt gebruiken.

Heb je minder nodig, dan kun je ook van 1 dooier en 1 dl. olie mayonaise maken.

Bron

http://herbergdeketelendekurk.wordpress.com/

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten