op de huid gebakken zeebaars met jus

  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-11-2012

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 zeebaarsfilets (vraag de visboer)
2 el citroensap
3 el olijfolie
visjus met witte wijn en boter, voor erbij (zie recept hieronder)

visjus met witte wijn en boter
saus | 4 personen

scheutje olie
3 sjalotjes, fijngesneden
120 g bleekselderij, in stukjes
4 tenen knoflook, fijngesneden
200 ml witte wijn
400 ml visfond
100 g boter, in stukjes

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Wrijf de zeebaars in met zout, peper en citroensap en laat dit even intrekken. Verhit de olijfolie en bak de filets 4-6 min. aan elke kant tot ze gaar zijn. Lekker met jus van zeebaars met witte wijn en boter en aardappelpuree.
Bereiden ± 15 min.

Visjus:
Verhit de olie en bak de sjalot, bleekselderij en knoflook zachtjes 3 min. op middelhoog vuur. Blus af met de witte wijn. Kook dit in tot 1/3 en voeg de visfond toe. Laat dit 20-25 min. op hoog vuur inkoken tot 1/3 en zeef de saus. Voeg de boter toe en meng alles met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper.
Bereiden ± 40 min.

Bron

deliciousmagazine.nl

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten