Dadels met spek uit de oven

  • Tussendoortje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 14-11-2012
  • Dadels met spek uit de oven

    Dadels met spek uit de oven

    Dadels met spek uit de oven

Een perfecte ijsbreker, want na het proeven van deze hemel op je tong, zullen ze zeker het recept aan je vragen.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
20 grote dadels
250 gram harde geitenkaas (geen rolletje of zachte plak)
20-25 plakken recht ontbijtspek
1 volle eetlepel vloeibare honing
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
cocktailprikkers
ovenschaal/ bakblik

Voorbereiding

Ontpit de dadels met een mesje over de lengte.
snijd zulke reepjes/blokjes van de harde geitenkaas dat je ze straks in de dadel kunt duwen.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vul de dadels met de geitenkaas blokjes. ze mogen best een beetje open blijven staan. Leg de gevulde dadel op 3-4cm van het begin van de rechte plak ontbijtspek. Sla het begin ervan over de dadel, trek het voorzichtig strak en rol hem verder naar het einde van het spek. Prik hem vast met de cocktailprikker en schik de dadel netjes in de ovenschaal. Herhaal dit met alle dadels. Schuif ze in de voorverwarmde oven voor 10-15 minuten. Check even of het spek al gegaard is en er knapperig uitziet. als dat niet het geval is werkt jou oven anders dan de mijne, verleng de baktijd met 5 minuten.
Zodra de dadels uit de oven komen laat je de honing in een klein straaltje over de warme dadels lopen. Direct serveren.

Serveertip

Gebruik een aardewerken platte Tapasschaal om in te bakken, dan hoef je de dadels niet meer verwerken op een andere schaal als ze uit de oven komen. Lekker met een rood wijntje.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten