1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. Spruitjes
  5. BIOLOGISCHE SPRUITJES MET SESAMPASTA/ TAHIN

BIOLOGISCHE SPRUITJES MET SESAMPASTA/ TAHIN

  • , Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 14-11-2012

Ingrediënten 2 personen


400-500gr spruitjes
1 groentebouillon tablet
5 volle eetlepels tahin of sesampasta
scheutje room
theelepel citroensap
snufje cayennepeper- of chilivlokken
een heel klein snufje gemalen komijn



Weer eens een heel andere manier om spruitjes te smaken!
De gezondste en lekkerste variant voor spruiten, vind ik dit recept.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de spruitjes schoon , ontdoe ze van lelijke blaadjes door het kontje eraf te snijden. Verkort de kooktijd door ze onderaan kruislings in te snijden.

Bereidingswijze

Zet de spruitjes op in koud water met 1 groentebouillon blokje. Ze moeten net onder water staan. Kook ze 8-10 minuten , niet langer, anders worden ze te gaar en krijg je de bekende spruitengeur.
Giet ze af en prak de helft van de spruitjes fijn. Doe hier de tahin, citroensap, room, pepervlokken en de rest van de hele spruitjes bij.
Meng het geheel en dien op.
Gemalen komijn toevoegen als je een wat frissere tint aan dit gerecht wilt geven.
Voeg evt. nog wat room toe als het te stevig is.

Serveertip

Lekker met biologische aardappelpuree uit de oven met kaasgratin.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lie_lie


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lie_lie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top