Kip met reuzengarnalen in een waanzinnige amandelsaus.

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-11-2012
  • Kip met reuzengarnalen in een waanzinnige amandelsaus.

    Kip met reuzengarnalen in een waanzinnige amandelsaus.

    Kip met reuzengarnalen in een waanzinnige amandelsaus.

Dit gerecht komt regelrecht uit de Catalaanse keuken. De combinatie van kip, garnalen, amandelen en zoete wijn is net zo onverwacht als bijzonder.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
12 reuze garnalen (ontdooid)
1 el olie
2 sjalotjes, fijngehakt
200 ml gevogelte fond (pot 380 ml)
100 gr blanke amandelen
300 gr kipfilethaasjes
kipkruiden
245 gr boter
1 teentje knoflook gehakt
100 ml zoete witte wijn (muscat)
125 ml crème fraiche
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Pel de garnalen en bewaar de schalen. Snijd de garnale op de rug open en verwijder de zwarte draadjes.
Verwarm in een pannetje de olie en fruit de sjalotten en de schalen van de garnalen zachtjes 5 minuten. Roer regelmatig door. Voeg de gevogeltefond toe en kook alles zachtjes 10 minuten. Zeef de fond boven een kommetje en druk de schillen goed uit.
Maal de amandelen zo fijn mogelijk

Bestrooi de kiphaasjes met kipkruiden. Verhit de boter in een hapjespan en bak hierin de kip rondom bruin en in ca 8 minuten gaar. Bak de garnalen de laatste 3 minuten mee.
Schep alles uit de pan. Voeg de amandelen en knoflook toe en bak ze al roerend 1 minuut in het bakvet. Voeg de wijn toe en laat deze 1 minuut koken. Voeg de ingekookte fond toe en laat alles 5 minuten zachtjes koken. Roer de creme fraiche erdoor en breng de saus nog eenmaal aan de kook. Schep de garnalen en de kip weer in de saus en laat alles goed warm worden. Breng de saus pittig op smaak met peper en zout. Lekker met rijst of pasta en een salade.

Bron

12 maanden eten

Laatste reacties

Anne1955 avatar
Anne1955 21-12-2014

245 gram boter lijkt me erg veel...... of is dat een typefoutje? Ik ga het proberen met minder boter. Bedankt voor het delen!

kaashaas avatar
kaashaas 25-02-2013

Heerlijk!

gitta_b avatar
gitta_b 14-11-2012

Wat heb je toch altijd bijzondere recepten! Thanx, Gitta

lieredomdrij avatar
lieredomdrij 13-11-2012

Lijkt me echt lekker. Alleen snap ik de term kipkruiden nooit zo goed, heb nog nooit gehoord van een kipkruidenplantje, dus de kruiderij verzin ik zelf. Groetjes, Roger

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten