Romige Champignonsoep met Cantharellen

  • Nederlands, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-11-2012

Heel lekker zachte soep die door de cantharellen en oesterzwammen een echt najaarskarakter heeft.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gr grotchampignons (fijngesneden)
2 sjalotjes (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (gesnipperd)
30 gr boter
2 el bloem
1 dl droge witte wijn
7,5 dl paddestoelenbouillon (oa bij AH) of kippenbouillon
2,5 dl (kook)room
250 gr kastanjechampignons (in plakjes)
150 gr cantharellen (in reepjes)
150 gr oesterzwammen (in reepjes)
2 el kervel (fijngesneden)
2 el peterselie (fijngesneden)
2 el dille (fijngesneden)
1 el rozemarijn (fijngesneden)
8 plakjes bacon (uitgebakken en verkruimeld)
(versgemalen) zout en peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Soeppan, staafmixer, koekenpan

Bereidingswijze

Smelt de boter en fruit hierin de sjalotjes en knoflook een minuutje. Voeg dan de grotchampignons toe en bak alles een paar minuten, tot de champignons zacht worden. Bestrooi alles met peper, zout en bloem en bak dit nog een minuutje. Blus af met de wijn en bouillon en roer goed door zodat de soep al iets gaat binden. Zet dan de staafmixer in de pan (van het vuur af) en pureer de soep glad. Zet terug op het vuur en voeg de room, kastanjechampignons, cantharellen, oesterzwammen en verse kruiden toe en breng aan de kook. Zet het vuur dan laag en laat dit 10 minuutjes heel zachtjes koken, roer af en toe door. Strooi dan als laatste de baconkruimels erover en de pan kan op tafel!

Bron

Uit onze familie

Serveertip

Lekker met geroosterd brood of stokbrood met kruidenboter

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten