Rendang

  • Indonesisch, Bijgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 13-11-2012

Dit recept heb ik van een (indonesische) buurvrouw. Aangezien zij op gevoel kookt, moet je zelf er ook een beetje je gevoel en smaak gebruiken bij de kruiden.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 kilo runderlappen
3 uien
6 stuks kemirinoten
knoflook
sambal oelek
1 theelepel knoenit
1 eetlepel ketoember (fijn gemalen)
Laos
Gember
3 Citroenblad
1 Laurierblad
1 Sereh stengel
3 of 4 Kruidnagels
1 Kaneelstokje
Blikje kokosmelk
Runderbouillon
Suiker
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Uien klein snijden.
Knoflook persen.

Bereidingswijze

Runderlappen in blokjes snijden.
Van de kemirie, sambal, knoenit, ketoember, laos, gember, citoenblad een boemboe maken. Doe dit in een keuken machine. Uien en boemboe fruiten in een braadpan. Voeg de runderlappen toe. Deze even dicht laten schoeien. Daarna de runderbouillon, kokosmelk, serehstengel, laurierblad, kaneelstokje, suiker en kruidnagels toevoegen. Laat dit ongeveer 2 uur stoven op een laag vuurtje. Voor het severen de laurierblad, serehstengel, kruidnagels en kaneelstokje verwijderen.

Serveertip

Lekker met rijst

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten