1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Koekjes
  5. Peperkoek
  6. Hazenpeper "de Eetkamer"

Hazenpeper "de Eetkamer"

  • Nederlands, Feestmaaltijd
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 13-11-2012

Ingrediënten 5 personen


1 kg. hazenvlees (voorbouten),
1/2 ltr. (wild)bouillon,
500 gr. gerookte spekblokjes,
1/2 gesn. ui,
100 gr. zilveruitjes,
100 gr. paddenstoelen,
50 gr. peperkoek,
50. gr. appelstroop,
2 stuks goudrenetten (in blokjes),
40 gr. bloem,
30 gr. boter,
zout en zwarte peper naar smaak.

MARINADE:
1/2 ltr. rode wijn,
1 dl. azijn,
100 gr. wortel,prei,ui (samen),
1 laurierblad,
2 jeneverbessen,
2 teentjes knoflook,
1/2 takje rozemarijn,
1 takje tijm.
3 blaadjes basilicum,



hazenpeper "de Eetkamer"

"het haasje"

"het haasje"
Hazenpeper "de Eetkamer"

Alles in de pan nu nog even stoven.

Alles in de pan nu nog even stoven.
Hazenpeper "de Eetkamer"

Serveren met rode kool, stoofpeertjes, appelmoes en aardappelpuree.

Serveren met rode kool, stoofpeertjes, appelmoes en aardappelpuree.

Het wildseizoen is weer begonnen en dat maakt me altijd nieuwsgierig naar de gerechten en menu`s die de restaurants te bieden hebben. Zo kwam ik op de site van een van mijn meest favoriete restaurants terecht. In hun nieuwsbrief vond ik tot mijn grote verbazing dit recept. Ik kon niet wachten want dit moest en zou ik uitproberen. De haas werd in huis gehaald en in de marinade gezet en de volgende dag kon het feest beginnen. De keuken, en het hele huis roken overheerlijk.
Ik heb er nog stoofpeertjes bijgemaakt (in glühwein), rode kool, en appelmoes en dit alles geserveerd met aardappelpuree. Iedereen bij ons vond het echt overheerlijk. Dus wanneer ik weer eens bij "de Eetkamer" kom zal ik ze hartelijk bedanken voor het heerlijke gerecht ook al stond ik deze keer zelf achter de pannen.
Natuurlijk als echte Smulwebvriend wil ik jullie mee laten genieten. Het kost wat tijd maar het is de moeite meer dan waard.
Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng de ingrediënten voor de marinade in een kom en marineer het vlees hierin gedurende 24 uur, afgedekt in de koelkast.

Bereidingswijze

-Bak de stukjes vlees aan in de boter. (lichtbruin)
-Voeg het garnituur van de marinade toe. (zonder vocht)
-Strooi de bloem over het vlees en vermeng dit goed onder elkaar. (Op laag vuur en goed blijven roeren tot de bloem goudgeel wordt)
-Voeg de bouillon toe en vermeng alles tot het een geheel is.
-Laat het vlees op een laag vuur langzaam garen. (blijven roeren)
-Zo nodig bouillon toevoegen.
-Als het vlees gaar is, dit uit de saus nemen.
-De saus zeven en de peperkoek en de appelstroop toevoegen.
-Glad roeren.
-Bak de spekblokjes, de ui en de paddestoelen.
-Voeg het vlees, spek, ui, paddenstoelen, zilveruitjes, en goudrenetten toe aan de saus.
-Vermeng alles goed onder elkaar en verwarm de hazenpeper tot minimaal 80 graden.
-Breng verder op smaak met peper en zout.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Serveren met (uiteraard) rode kool, stoofpeertjes en aardappelpuree. Appelmoes kan ook heel goed hierbij.

Bron

Uit de nieuwsbrief van restaurant "de Eetkamer" www.restaurantdeeetkamer.nl



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top