250 gr reuzel (of speklapjes uitgebakken in eigen vet)
500 gr rundvlees in reepjes
500 gr uien in blokjes
5 rode paprikas in blokjes
1 rode peper
3,5 l water
zure room
2 a3 eetl bloem
4 aardappels geschild in blokjes
snufje majoraan
handje kummel
zout
peper
maggie blokken
Dit recept heb ik gekregen van een boerin in Grünau im Almtal
wij vinden dit erg lekker en doet ons denken aan de goede vakanties bij haar in de koeien wei
Bak het vet samen met het rundvlees en evt spek
ui paprika peper erbij doen en even doorbakken
pan met water koken samen met de maggie blokken
alles wat gebakken is toevoegen zout en peper na smaak toevoegen
aardappel kummel en de majoraan erbij doen gaar laten worden
de meel met de zure room vermengen en in kleine scheutjes toevoegen
goed door roeren
de soep af laten koelen zodat alle specerijen zich goed vermengen en de smaak tot recht laten komen
Eigenlijk is het beter als je de soep 1 dag van te voren maakt
hij is echt zalig dus proberen waard
Hotel eigenaresse
estherbakermans 13-11-2012
graag gedaan hij is echt lekker hoor maar je kan altijd wat toevoegen naar eigen smaak groetjes esther
wilmiewillemse 13-11-2012
Hoi Esther, 5 paprika`s geven misschien ook wel genoeg paprikasmaak aan de soep en is het poeder niet meer nodig. Eerst zo maar eens proberen, Thankx groetjes Wilmie.
estherbakermans 13-11-2012
hallo wilmie
er hoort geen paprika poeder in maar als je het lekker vind zou ik het gewoon doen
groetjes esther
wilmiewillemse 13-11-2012
Lijkt me een lekker recept. Ik vind het leuk om iedere keer een ander recept te proberen. Het enige wat ik mis is paprikapoeder. Hoort dat er niet in? Groetjes Wilmie.