Romige witlofovenschotel met kip, ham, kaas & aardappelp
- Regionaal, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 12-11-2012
Lekker smeuiige ovenschotel die niet veel bereiding vraagt maar gewoon heel goed smaakt.
Ingrediënten 4 personen
400 gr kipfilet (in kleine blokjes)2 el kipkruiden
3 el vloeibare boter (Becel)
4 struikjes witlof (schoongemaakt en 2 minuten voorgekookt)
150 gr achterham (in reepjes)
1 blikje geconcentreerde champignonsoep
150 gr belegen kaas (geraspt)
250 gr aardappelpuree
Benodigdheden
Koekenpan, (ingevette) ovenschaal.Voorbereiding
Kruid de kipfilet en laat even intrekken. Verwarm de oven voor op 200grC. Snij de witlof in reepjes.
Bereidingswijze
Bak de kipblokjes op een matig vuur rondom goudbruin, maar laat niet droog worden. Leg de kipblokjes onder in de ovenschaal en verdeel er de reepjes witlof tussen, strooi hier de reepjes ham op en tussen. Verdeel ook de helft van de geraspte kaas hierover, lepel de geconcentreerde soep hierover en bedek met de aardappelpuree. Strooi de andere helft van de kaas hierover en zet de schaal 25 minuten in de oven tot hij mooi goudbruin gegratineerd is.
Bron
Onze kwaliteitsslager
Serveertip
Even laten staan en opscheppen maar!
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties