Kip tandoori met een salsa van avocado, komkommer en tomaat

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-11-2012
  • Kip tandoori met een salsa van avocado, komkommer en tomaat

    Kip tandoori met een salsa van avocado, komkommer en tomaat

    Kip tandoori met een salsa van avocado, komkommer en tomaat

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de salade:

2 tomaten, fijn gesneden
1 avocado, geschild en pit verwijderd, fijn gesneden
1 kleine komkommer, fijn gesneden
30gr verse korianderbladeren

Voor de kipfilet:

2 el Tandooripasta
2 el olijfolie
4 st kipfilet
1 krop sla
180gr naturel yoghurt
Limoenschijfjes, bij het serveren
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grillpan

Bereidingswijze

Meng de tandooripasta en de helft van de olijfolie in een grote kom. Voeg vervolgens de kipfilets toe en meng deze door de tandoori zodat deze hier geheel mee bedekt is. Dek de kom af met keukenfolie en laat deze gedurende 30 minuten in de koelkast marineren.

Ondertussen kan u de salsa maken door in een tweede kom de gesneden tomaten, avocado, komkommer en koriander te mengen.

Verhit uw grillpan voor en bestrijk deze met de overgebleven olie. Bak de gemarineerde kipfilet 3 á 4 minuten per zijde totdat deze gaar is. Leg de gebakken kipfilets op een warm bord en dek deze af zodat deze warm blijven.

Verdeel de gebakken kipfilets en bladeren sla in porties. Schep de salsa over elke portie en serveer de naturel yoghurt met limoenschijfjes naast dit gerecht.

Bron

Honingtomaten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten