Koriander-rijst salade
- Arabisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Kruidige rijstmaaltijd uit de Arabische keuken die erg lekker en niet moeilijk te maken is.
Ingrediënten 4 personen
2 sjalotjes (fijngesnipperd)30 gr (2 zakjes) koriander (fijngesneden, 1 zakje apart houden)
15 gr (1 zakje) platte peterselie (fijngesneden)
2 teentjes knoflook (gesnipperd)
6 el olijfolie
300 gr basmatirijst
7 dl groentebouillon (warm)
3 el pistachenootjes (gehakt)
250 gr roma-tomaatjes (gehalveerd)
1 citroen (uitgeperst)
Benodigdheden
Staafmixer + mengbeker, kookpan.Voorbereiding
Doe de sjalotjes met 1 zakje koriander, de peterselie, knoflook en 3 el olijfolie in de mengkom van de staafmixer en pureer dit tot een tja puree..
Bereidingswijze
Verhit 3 el olijfolie in de pan en bak de puree ongeveer 5 minuutjes zodat alle smaken samenkomen. Voeg dan de rijst en bouillon toe en kook de rijst in 10-12 minuten gaar, hij hoeft niet afgegoten te worden. Laat iets afkoelen en schep de rijst dan om met de rest van de (fijngesneden) koriander, de pistachenootjes en de romaatjes. Breng het op smaak met het citroensap en peper en zout.
Bron
Allerhande
Serveertip
Lekker met falafel en een geroosterd pitabroodje!