Koriander-rijst salade

  • Arabisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Kruidige rijstmaaltijd uit de Arabische keuken die erg lekker en niet moeilijk te maken is.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 sjalotjes (fijngesnipperd)
30 gr (2 zakjes) koriander (fijngesneden, 1 zakje apart houden)
15 gr (1 zakje) platte peterselie (fijngesneden)
2 teentjes knoflook (gesnipperd)
6 el olijfolie
300 gr basmatirijst
7 dl groentebouillon (warm)
3 el pistachenootjes (gehakt)
250 gr roma-tomaatjes (gehalveerd)
1 citroen (uitgeperst)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Staafmixer + mengbeker, kookpan.

Voorbereiding

Doe de sjalotjes met 1 zakje koriander, de peterselie, knoflook en 3 el olijfolie in de mengkom van de staafmixer en pureer dit tot een tja puree..

Bereidingswijze

Verhit 3 el olijfolie in de pan en bak de puree ongeveer 5 minuutjes zodat alle smaken samenkomen. Voeg dan de rijst en bouillon toe en kook de rijst in 10-12 minuten gaar, hij hoeft niet afgegoten te worden. Laat iets afkoelen en schep de rijst dan om met de rest van de (fijngesneden) koriander, de pistachenootjes en de romaatjes. Breng het op smaak met het citroensap en peper en zout.

Bron

Allerhande

Serveertip

Lekker met falafel en een geroosterd pitabroodje!

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Delarosa avatar
Delarosa

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten