Shichimi rosbief met yoghurt saus
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Jonnie Boer: `Shichimi Togarashi is in Japan een populaire specerijenmelange. Het wordt gebruikt voor het op smaak brengen van vleesgerechten, voor soepen en noodle gerechten. Shichi betekent 7 in het Japans en verwijst naar de 7 specerijen in deze melange.`
Ingrediënten 4 personen
Voor de rosbief1 st rundermuis
Shichimi specerijen
zout
Voor de yoghurt saus:
125 gr zonnebloemolie
45 gr eiwit
30 gr sushi azijn
5 gr yuzu sap
50 gr yoghurt
10 spriet bieslook
Bereidingswijze
Zo maak je de rosbief:
1. Bestrooi de rundermuis met de Shichimi specerijen en zout.
2. Laat dit een uur intrekken in de koelkast.
3. Bak vervolgens het vlees mooi rondom bruin in een beetje olie.
4. Gaar de rosbief in een oven van 120°C tot het een kerntemperatuur heeft van 46°C. Gebruik hiervoor een thermometer.
5. Laat het vervolgens afkoelen.
6. Wanneer de rosbief koud is, dit in flinterdunne plakken snijden.
Zo maak je de yoghurtsaus:
1. Meng het eiwit met de sushi azijn, yuzu sap en yoghurt met elkaar met een staafmixer.
2. Giet vervolgens in een dunne straal de olie erbij, zodat je een dikke crème krijgt.
3. Snij de bieslook heel fijn en meng dit door de yoghurt saus.