Madras curry met paksoi, gamba en kippendijen

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-11-2012
  • Madras curry met paksoi, gamba en kippendijen

    Madras curry met paksoi, gamba en kippendijen

    Madras curry met paksoi, gamba en kippendijen

  • Madras curry met paksoi, gamba en kippendijen

    Madras curry met paksoi, gamba en kippendijen

    Madras curry met paksoi, gamba en kippendijen

Jonnie Boer: `Deze Curry Madras is een lichtpittige curry afkomstig uit het zuiden van
India. Met deze specerijenmelange kunnen heerlijke authentiek Indiase
curryschotels worden gemaakt. Heerlijk met kip maar ook vegetarisch met
tofu.`

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
12 st gamba
300 gr kippendijen
1 st paksoi
1 st winterwortel
1 zak glasnoodles
1 tl madras curry
zonnebloemolie
2 dl kokosmelk
2 el aardappelzetmeel
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Maak de kippendijen schoon en snij in kleine stukken.
2. Maak de gamba`s schoon en snij in de lengte door de helft.
3. Snij de paksoi in reepjes van een 1 centimeter en hou het witte gedeelte apart van het groene.
4. Schil de wortel en snij deze in hele fijne (luciferdikte) reepjes.
5. Bak de kip in zonnebloemolie aan.
6. Voeg hier de curry aan toe.
7. Blus dit af met de kokosmelk.
8. Voeg hier de wortel aan toe en stoof dit gaar in ongeveer 5 minuten.
9. Dan de gamba`s en het wit van de paksoi toevoegen en kort laten meestoven.
10. Meng het aardappelzetmeel met een beetje water en voeg dit beetje bij beetje toe aan de saus, totdat het een mooie dikte heeft.
11. Kook de noodles gaar in ruim kokend water met zout in ongeveer 2 minuten.
12. Als laatste het groen van de paksoi toevoegen aan de saus en dit een minuut mee laten stoven.
13. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten