1. Home
  2. Recepten
  3. Mexicaanse keuken
  4. enchilada's

enchilada's

Door: mariank

  • Mexicaans, Ovenschotel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-05-1999

Ingrediënten 1 personen


2 enchilada's (zie recept op mijn pagina) - 1 klein blikje bruine bonen (bonduele) - 1/2 el tomatenpuree - 1 tl bouillonpoeder - 1/2 el chilipoeder - 1/2 tl gedroogde pepertjes - 1 tl oregano - 1 uitje - 1/2 rode paprika - ijsbergsla - guacemole en/of zure room - 125 gr gehakt - 1 tomaatje



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ijsbergsla snijden, wassen en uit laten lekken. De oven op 200 gr. voorverwarmen

Bereidingswijze

Uitje en parika in stukjes snijden en eventjes bakken in een scheutje olie. Het gehakt meebakken en rullen. De chilipoeder en peper heel eventjes meebakken. Tomatenpuree toevogen, de bonen met sap, het bouillonpeder en de oregano. Deksel op de pan en 10 min zachtjes laten stoven.
Beetje ijsbergsla en tomatenblokjes op de enchilada's leggen en het bonen/vleesmengsel erover verdelen. Dichtvouwen en in ovenschaal leggen.
De schaal afdekken met folie en ong 15 min. in de oven zetten. Enchilada's op een bord doen en er guacemole en/of zure room over verdelen.

Serveertip

Lekker met ijsbergsla met banaan en manderijnen



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mariank
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top