Loempia van aubergine en groene curry

  • Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-11-2012
  • Loempia van aubergine en groene curry

    Loempia van aubergine en groene curry

    Loempia van aubergine en groene curry

  • Loempia van aubergine en groene curry

    Loempia van aubergine en groene curry

    Loempia van aubergine en groene curry

Jonnie Boer: `Deze Thaise kruidenmelange is geschikt voor het maken van een heerlijke licht pittige Thai Green Curry. De melange kenmerkt zicht door een veelheid van specerijen die gebruikt zijn zoals citroengras en koriander. Ook heerlijk voor een vegetarische curry.`

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 st aubergine
½ st wortel
5 st champignon
½ tl green curry
6 st loempiavellen
eiwit (om te plakken)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Snij de aubergine in kleine blokjes.
2. Snij de wortel in hele dunne reepjes (als lucifers).
3. Snij de champignon klein.
4. Blancheer de wortel gedurende een minuut in kokend water met zout.
5. Verhit een beetje zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de aubergine en champignons.
6. Meng vervolgens de groenten met elkaar en voeg hier de curry kruiden aan toe.
7. Breng het groenten mengsel goed op smaak.
8. Laat dit vervolgens uitlekken op een zeef.
9. Leg de loempiavellen diagonaal op het werkblad en verdeel hier de vulling over.
10. Bestrijk de randen met eiwit.
11. Vouw vervolgens de loempia als een envelop op.
12. Zet de loempia`s vast met een houten prikkertje.
13. Vlak voor het serveren de loempia`s frituren op 180°C.

Laatste reacties

deonart avatar
deonart 04-08-2014

lijk me wel wat voor de planteneters om me heen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten