1. Home
  2. Recepten
  3. Kokossoepje met garam masala

Kokossoepje met garam masala

  •  , Soep
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 12-11-2012

Ingrediënten 4 personen


Voor de kokossoep:
1 liter kokosmelk
½ liter (kippen)bouillon
2 tl garam masala specerijen
1 st sjalot
1 teen knoflook
2 st citroengras
10 st limoenblad
2 st laurierblad
½ st rode peper
zonnebloemolie
zout

Voor de gamba`s:
Gamba`s:
12 st gamba
2 tl garam masala
1 teen knoflook
1 dl zonnebloemolie
zout


Kokossoepje met garam masala
Kokossoepje met garam masala
Kokossoepje met garam masala
Kokossoepje met garam masala

Jonnie Boer: `Garam Masala is een melange van geroosterde specerijen uit India. De samenstelling wisselt van streek tot streek. Deze masala is heerlijk mild van smaak en zeer geschikt voor het maken van een authentieke Indiase curry.`

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zo maak je de kokossoep:
1. Maak de sjalot en knoflook schoon en snijd deze fijn.
2. Snij de peper en citroengras fijn.
3. Verhit iets zonnebloemolie in een pan en fruit hierin de sjalot en knoflook aan.
4. Voeg de garam masala specerijen toe.
5. Vervolgens de kokosmelk en bouillon toevoegen.
6. Daarna ook de citroengras, limoenblad, laurier en peper toevoegen.
7. Laat dit rustig trekken (tegen de kook aan houden) gedurende een 30 minuten.
8. Vervolgens de soep zeven.
9. Breng de soep op smaak met zout.

zo maak de de gamba`s:
1. Maak een marinade van de specerijen, olie, een snufje zout en knoflook, door dit met elkaar te mengen.
2. Maak de gamba`s schoon en leg deze minimaal een uur in de marinade.
3. Vervolgens uit de marinade halen en in een hete koekenpan kort aanbakken.
4. Serveer (aan een spies) in de kokossoep.



Volgen


Reacties (1)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top