Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Crème brûlée met Ceylon kaneel

Crème brûlée met Ceylon kaneel

Door: originalspices

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-11-2012

Ingrediënten 4 personen


140 ml volle melk
300 ml slagroom
1 stuk vanille stok
8 stuk eidooier
2 stuk ei
200 gr kristalsuiker
1 stuk kaneelstok
rietsuiker



Jonnie Boer: `Op Sri Lanka hebben we deze echte kaneel voor je gevonden. Delicaat van smaak met een lichtzoet aroma. In dit blik bevinden zich zowel stokjes als gemalen kaneel. Heerlijk voor een stoofschotel maar ook voor in desserts.`

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Laat het kaneelstokje trekken in de melk en room gedurende 10 minuten.
2. Haal vervolgens het stokje eruit.
3. Voeg nu de suiker toe en wanneer de massa niet te warm meer is (onder de 50°C) ook de eieren en eidooiers toevoegen.
4. Giet de massa in lage bakjes en dek deze af met `krimp` folie.
5. Gaar de crème brûlée in de stoomoven op 90°C gedurende 20-25 minuten. Of zet de bakjes in een bain marie bad in een oven van 110°C gedurende 30 minuten tot de crème gaar is.
6. Wanneer deze gaar is het folie gelijk verwijderen.
7. Laat de crème brûlée afkoelen.
8. Vlak voor het serveren bestrooien met rietsuiker en afbranden met de gasbrander.



Deel dit recept

Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top