Carabische kip
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Jonnie Boer: `De Caribische keuken is een echte fusion keuken met vele invloeden vanuit
het verleden. Caribbean Spice is een fraaie melange voor lichte,
exotische vlees- en visgerechten. Heerlijk bij een stuk tonijn van de gril of
voor een lekker kipgerecht.`
Bereidingswijze
1. Snij de citroenen in partjes.
2. Meng de partjes met het specerijen mengsel.
3. Vul hiermee de kip. Bind deze dicht met bindgaren.
4. Maak een saus om te lakken door de boter te smelten en voeg hier de honing met caribean spices aan toe.
5. Bak de kip eerst aan in de koekenpan, zodat het mooi goudbruin is gekleurd.
6. Vervolgens de kip insmeren met de honing laksaus.
7. De kip vervolgens op een rooster in de oven van 140°C zetten gedurende 40 minuten.
8. Bestrijk elke 10 minuten de kip van de laksaus.
9. Haal de kip na deze 40 minuten uit de oven en verhoog de oven naar 200°C.
10. Zet de kip terug in de oven gedurende ongeveer 5 minuten, tot de huid mooi bruin en knapperig is.