Baharat crème

  • Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 12-11-2012
  • Baharat crème

    Baharat crème

    Baharat crème

  • Baharat crème

    Baharat crème

    Baharat crème

Jonnie Boer: `Baharat betekent letterlijk specerij in het Arabisch. Het is een populaire kruidenmelange in het gehele Midden Oosten. Baharat is geschikt voor het kruiden van lamsvlees, kip en ander vlees. Het kan ook toegepast worden in soepen en sauzen.`

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Baharat olie:
2 el Baharat specerijenmelange
5 dl zonnebloemolie

De crème:
45 gr eiwit
30 gr sushi azijn
5 gr yuzu sap (eventueel vervangen worden door limoensap met wat mandarijnsap)
180 gr baharat olie
40 gr yoghurt
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak eerst de olie:
1. Meng de specerijen met de olie.
2. Laat dit een dag doortrekken, zodat de smaken goed in de olie komen.
3. Zeef dan vervolgens de olie door een fijne zeef.

Zo maak je de crème:
1. Meng alle ingrediënten met elkaar behalve de olie. Gebruik hiervoor een staafmixer.
2. Vervolgens de olie in een dunne straal toevoegen, terwijl de mixer draait. Er ontstaat een dikke crème.
3. Bewaar de crème in de koelkast.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten