Bolognese saus

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Lekkere en makkelijke bolognese saus

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Zout & peper
vlees tomaten
ui
wortel
knoflook
gehakt
tomaten puree
Oregano (gedroogd mag)
Melk
Rode wijn
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

snipper de ui, wortel fijn en pers de knoflook teentjes

Bereidingswijze

Breng de pan goed op temperatuur. Verhit de wortel, ui en oregano. Een beetje peper en zout erbij voor de smaak.

Gooi vervolgens de knoflook er ook bij. Het gehakt er doorheen gaar rullen.

vervolgens de tomaten puree er bij gooien ( Laat dit eerst heel even in het midden direct op de pan rusten om het goed warm te krijgen, Daarna door het gehakt roeren. Wanneer dit goed gemengd is de rode wijn erbij doen en laten intrekken tot een siroop.

Als laatste stappen de vlees tomaten in blokjes erbij gooien en in laten trekken tot een saus. Wanneer dit een stevige saus is geworden alleen nog de Melk erbij doen om een beetje zachter te maken.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

mobiel_1349461376 avatar
mobiel_1349461376

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten