Scholfilet met kappertjes uit de oven

  • Vis, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 12-11-2012
  • Scholfilet met kappertjes uit de oven

    Scholfilet met kappertjes uit de oven

    Scholfilet met kappertjes uit de oven

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
300 gram scholfilet
1 bekertje crème fraîche
1 eetlepel mosterd
2 eetlepels kappertjes
zout en peper
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 347,87 kcal
Koolhydraten 3,28 g
Eiwitten 31,28 g
Vetten 22,95 g

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C.
Spoel de scholfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Leg de filets in een ovenschaal en bestrooi ze met peper en zout. Meng de crème fraîche met de mosterd en kappertjes en verdeel het over de scholfilets. Laat het gerecht in de oven in 15 minuten gaar worden.

Bron

Productschap vis

Serveertip

Lekker met gebakken aardappeltjes en salade.

Laatste reacties

Eijsje avatar
Eijsje 03-01-2022

Ga het vanavond maken! Lijkt me lekker!

FdeMilliano avatar
FdeMilliano 26-05-2013

Gemaakt met pangafilets. Zeer lekker, maar een compleet pakje creme fraîche (125 gr) is naar mijn smaak iets teveel. Met de helft kom je denk ik ook ruimschoots toe. Mogelijk wat aanlengen met wat melk. Het zouten van de vis is tevens niet nodig door de zoute smaak van de kappertjes. De suggestie met gebakken aardappeltjes en sla is een zeer goede.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten