Scholfilet met kappertjes uit de oven
- Vis, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 12-11-2012
Ingrediënten 2 personen
300 gram scholfilet1 bekertje crème fraîche
1 eetlepel mosterd
2 eetlepels kappertjes
zout en peper
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 347,87 kcal |
Koolhydraten | 3,28 g |
Eiwitten | 31,28 g |
Vetten | 22,95 g |
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C.
Spoel de scholfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Leg de filets in een ovenschaal en bestrooi ze met peper en zout. Meng de crème fraîche met de mosterd en kappertjes en verdeel het over de scholfilets. Laat het gerecht in de oven in 15 minuten gaar worden.
Bron
Productschap vis
Serveertip
Lekker met gebakken aardappeltjes en salade.
Laatste reacties
Ga het vanavond maken! Lijkt me lekker!
Gemaakt met pangafilets. Zeer lekker, maar een compleet pakje creme fraîche (125 gr) is naar mijn smaak iets teveel. Met de helft kom je denk ik ook ruimschoots toe. Mogelijk wat aanlengen met wat melk. Het zouten van de vis is tevens niet nodig door de zoute smaak van de kappertjes. De suggestie met gebakken aardappeltjes en sla is een zeer goede.