Hapjes met zalm, paling en garnalen – tapas
- Vis, Borrelhapje
- 10-20 min.
Wederom erg lekkere vishapjes. Leuk en lekker op de feestdagen als borreltapa of bij verjaardagen. Snel klaar en genoeg voor 10 personen.
Ingrediënten 10 personen
Gepofte krielaardappeltjes met zalm100 gram reepjes gerookte zalm
500 gram krielaardappeltjes
2 eetlepels olijfolie
zeezout
peper
1 lepel verse roomkaas
mierikswortel
Garnalentostada
200 gram Hollandse garnalen
2-3 eetlepels kerriesaus met ananas
2eetlepels fijngehakte koriander
roerbakolie
4 bloemtortilla`s
Pitapuntje met paling
100 gram gerookte paling
citroensap
zout
peper
4 pitabroodjes
zure room of creme fraiche
waterkers of rucola
Bereidingswijze
Gepofte krielaardappeltjes met zalm
Schep in een bakblik 500 g krielaardappeltjes in de schil met 2 eetlepels olijfolie, zeezout en peper door elkaar en pof ze in een voorverwarmde oven van 220 °C in 25 minuten gaar. Snijd elke aardappel in, duw ze wat open en schep er een lepel verse roomkaas met mierikswortel in en garneer met reepjes gerookte zalm.
Wijntip:
Een Riesling maakt het zalmhapje frisser, met een Pinot Blanc wordt het zachter.
Garnalentostada
Steek met een glas met een doorsnede van 5 cm rondjes uit 4 bloemtortilla`s, bestrijk ze met roerbakolie en bak ze knapperig bruin in een koekenpan. Meng 200 g Hollandse garnalen met 2-3 eetlepels kerriesaus met ananas en 2 eetlepels fijngehakte koriander. Schep de garnalen op de tostada`s en strooi er wat kleine blokjes rode paprika over.
Wijntip:
De geurige Gewurztraminer doet het goed bij de kruidige kerrie-tostada.
Pitapuntjes met paling
Snijd 100 g gerookte paling in dunne reepjes en meng ze met wat citroensap, zout en peper. Rooster 4 pitabroodjes en snijd ze in vieren. Schep er wat zure room of crème fraîche in en duw er een toefje waterkers of rucola in. Schep de paling erop. Serveer de pitapuntjes rechtop naast elkaar in een laag ovenschaaltje.
Wijntip:
Een pittige Pinot Gris past bij pita met paling.
Bron
Productschap vis