Hapjes met zalm, paling en garnalen – tapas

  • Vis, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 12-11-2012
  • Hapjes met zalm, paling en garnalen – tapas

    Hapjes met zalm, paling en garnalen – tapas

    Hapjes met zalm, paling en garnalen – tapas

Wederom erg lekkere vishapjes. Leuk en lekker op de feestdagen als borreltapa of bij verjaardagen. Snel klaar en genoeg voor 10 personen.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
Gepofte krielaardappeltjes met zalm

100 gram reepjes gerookte zalm
500 gram krielaardappeltjes
2 eetlepels olijfolie
zeezout
peper
1 lepel verse roomkaas
mierikswortel

Garnalentostada

200 gram Hollandse garnalen
2-3 eetlepels kerriesaus met ananas
2eetlepels fijngehakte koriander
roerbakolie
4 bloemtortilla`s

Pitapuntje met paling

100 gram gerookte paling
citroensap
zout
peper
4 pitabroodjes
zure room of creme fraiche
waterkers of rucola
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Gepofte krielaardappeltjes met zalm

Schep in een bakblik 500 g krielaardappeltjes in de schil met 2 eetlepels olijfolie, zeezout en peper door elkaar en pof ze in een voorverwarmde oven van 220 °C in 25 minuten gaar. Snijd elke aardappel in, duw ze wat open en schep er een lepel verse roomkaas met mierikswortel in en garneer met reepjes gerookte zalm.

Wijntip:
Een Riesling maakt het zalmhapje frisser, met een Pinot Blanc wordt het zachter.

Garnalentostada

Steek met een glas met een doorsnede van 5 cm rondjes uit 4 bloemtortilla`s, bestrijk ze met roerbakolie en bak ze knapperig bruin in een koekenpan. Meng 200 g Hollandse garnalen met 2-3 eetlepels kerriesaus met ananas en 2 eetlepels fijngehakte koriander. Schep de garnalen op de tostada`s en strooi er wat kleine blokjes rode paprika over.

Wijntip:
De geurige Gewurztraminer doet het goed bij de kruidige kerrie-tostada.

Pitapuntjes met paling
Snijd 100 g gerookte paling in dunne reepjes en meng ze met wat citroensap, zout en peper. Rooster 4 pitabroodjes en snijd ze in vieren. Schep er wat zure room of crème fraîche in en duw er een toefje waterkers of rucola in. Schep de paling erop. Serveer de pitapuntjes rechtop naast elkaar in een laag ovenschaaltje.

Wijntip:
Een pittige Pinot Gris past bij pita met paling.

Bron

Productschap vis

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten