Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Vis keuken
  4. Mosseltapas 4x heerlijke varianten borrelhapjes

Mosseltapas 4x heerlijke varianten borrelhapjes

Door: Fressnapf

  • Vis
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-11-2012

Ingrediënten 10 personen


Gesmoorde mosselen
2 kilo panklare mosselen
3 eetlepels olijfolie
2 tenen knoflook (in plakjes)

Gegratineerde mosselen
12 gekookte mosselen in de schelp
1 tomaat zonder zaadjes (in blokjes)
1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
2 eetlepels fijn broodkruim
1 eetlepel olijfolie

Gemarineerde mosselen
100 gram gekookte mosselen zonder schelp
1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
3 eetlepels medium dry sherry
2-3 eetlepels olijfolie extra vierge
2 eetlepels verse basilicum (fijngehakt)

Gebakken mosselspiesjes
100 gram gekookte mosselen
3 eetlepels bloem
2 theelepels paprikapoeder
2 theelepels Italiaanse kruiden
3-4 eetlepels olijfolie
zout en versgemalen zwarte peper



Vier verschillende en hele lekkere tapa`s met mosselen. Leuk op de feestdagen of verjaardagen en snel klaar, genoeg voor 10 personen.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Gesmoorde mosselen

Doe de olijfolie in een (mossel)pan en leg de mosselen erin. Verdeel de tenen knoflook tussen de mosselen. Verwarm de mosselen afgedekt 6-8 minuten op hoog vuur tot ze allemaal openstaan, schud de pan af en toe heen en weer.


Gegratineerde mosselen

Verwijder 1 schelphelft en leg de mosselen in de andere schelphelft in een lage ovenschaal. Verdeel de tomaat, peterselie en wat zout en peper erover. Schep het broodkruim en de olijfolie door elkaar, verdeel dit over de mosselen en laat deze 10 cm onder een hete grill in 5 minuten goudbruin kleuren.

Gemarineerde mosselen

Roer in een schaal de sinaasappelschil met de sherry, olijfolie, basilicum en zout en peper naar smaak tot een marinade. Schep de mosselen erdoor en laat ze minstens een uur staan.

Gebakken mosselspiesjes

Meng de bloem met paprikapoeder, Italiaanse kruiden, zout en peper en wentel de mosselen erdoor. Bak de mosselen in een Koekenpan met hete olie goudbruin en steek ze met 2-3 stuks aan spiesjes.

Bron

Productschap vis



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top