Super Tajine !

  • Arabisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-11-2012
  • Super Tajine !

    Super Tajine !

    Super Tajine !

Deze heerlijke Tajine is per ongeluk tot stand gekomen toen ik een beetje aan het experimenteren was, het bleek een super gerecht te zijn! Ik maak dit gerecht vaak met witlof en courgette, maar een andere groenten kan ook!
Om te variëren is een toevoeging van kikkererwten, rozijnen of koriander erg smakelijk!
Probeer het ook eens met Merguez worstjes.
Het leuke is dat de basis altijd het zelfde blijft, maar steeds een andere groenten kan gebruiken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 4 kippedijen of Kipmedaillons
* 4 tomaten
* Groenten naar keuze (bv witlof, courgette of aubergine)
* 2 uien
* Buisje rode saffraan
* Halve theelepel komijnpoeder
* knoflook teentje
* Pakje Conimex Saté Marinade
* Zoete Ketjap
* Olijfolie
* Eetlepel water.
* Kippenbouillon
* Pakje couscous
* Zout en peper

* Eventueel rozijnen, kikkerewten of koriander.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok of Tajine

Voorbereiding

Mak de saté marinade aan volgens de verpakking (Zoete ketjap, olijfolie en een eetlepel water) en laat de kip 10 minuten marineren.

Snij de uien, knoflook, tomaten, en groenten.

Bereidingswijze

- Doe een flinke scheut olijfolie in de wok of tajine pan.
- Doe de gesneden uien met de knoflook in de pan en bak deze tot ze glazig worden op middelmatig vuur.
- Maak in het uien mengsel een gat en voeg het buisje saffraan toe, laat dit een minuutje bakken, schep dan het mengel om. Voeg daarna de komijnpoeder toe.
- Leg de gemarineerde kip in de pan, en laat 10 minuten aanbakken, keer regelmatig om.
- Voeg de tomaten toe en na 5 minuten de rest van de groenten. Laat dit een beetje pruttelen tot de groenten wat zacht zijn.
- Voeg zoveel kippenbouillon toe dat het gerecht net niet onder staat.
- Draai het vuur zacht, deksel erop, en laat dit ongeveer 40 minuten stoven. Schep regelmatig om.
Voeg eventueel de kikkerewten (blik) toe.

- Wil je rozijnen gebruiken, wel deze eerst 10 minuten in heet water, afgieten, en de laatste 15 min mee laten pruttelen.
- Maak het gerecht op smaak met zout en peper.

- Als laatste maak je de couscous klaar zoals op de verpakking staat. Lekker is om bouillon te gebruiken van plaats water met een scheut olijfolie of roomboter.

Serveertip

Garneer eventueel met koriander.

Couscous moet zwemmen dus neem lekker veel saus.

Nog een tip: Eet er Griekse Yogurt met komkommer en knoflook bij!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten