indische trommelkoek / - poffert

  • Multi-cultureel, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 12-11-2012

gebaseerd op groninger poffert en indische spekkoek.
Kruidencake met indische kruiden en appel, gember en/of rozijnen

Deel dit recept

Ingrediënten
Zelfrijzend bakmeel
4 eieren
2 eetlepels (turkse) yoghurt, klont boter, scheutje koudgeperste olie (sesam - of walnoot bijv)
stukje santen (halve/hele cm van blokje)
sinasappel (sap en schilraspsel) kruiden naar smaak en keus :
nootmuskaat, kaneel, kardemom, gemberpoeder, kruidnagels, peper, laos, Korianderpoeder (ketoembar).
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pofferttrommel (of een alternatief)

Voorbereiding

Kruiden bij elkaar in kom met afgestreken eetlepel sinasappelschil (geraspt)en de santen (in schilfers gesneden)
Eieren, de dooiers en eiwitten scheiden en beide licht opkloppen.
Poffertpan met olie of boter invetten.

Bereidingswijze

In pannetje klontje boter smelten met santen, kruidenmengsel, yoghurt en sap van sinasappel. Als boter gesmolten is de eierdooiers erbij doen en doorroeren tot egale massa. Dan direkt van vuur halen.
In beslagkom met zelfrijzendbakmeel en andere ingredienten een stevig beslag maken. Rozijnen en (evt)1 appel in stukjes erdoor mengen.
In de trommel gieten en au bain marie 1,5 uur in pan water met deksel erop (zacht kokend)laten garen.
De trommelkoek uit de trommel kloppen op een bord en met een mengsel van gembersiroop/honing en basterdsuiker (eventueel nog stukjes stemgember of noten erdoor)bestrijken.
voor het nog een paar minuten onder de gril gaat om te caramelliseren en kleurtje te krijgen.

Serveertip

divers warm als nagerecht na oosters eten of met bijv vanilleijs of ook koud bij de koffie.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten