Gegrilde Tonijn met ui, balsamico en basilicum

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 11-11-2012
  • Gegrilde Tonijn met ui, balsamico en basilicum

    Gegrilde Tonijn met ui, balsamico en basilicum

    Gegrilde Tonijn met ui, balsamico en basilicum

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
650 gram Tonijnfilet, verdeeld in 4 stukken
2 uien
16 blaadjes basilicum
1 citroen
peper
zout
olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grillpan

Voorbereiding

Spoel de tonijnfilets af, dep ze droog. Besprenkel de tonijn met citroensap. Doe peper en zout over de tonijn.
Snijd de ui in ringen.

Bereidingswijze

Bak de uiringen op middelmatig vuur een minuut of vijf.
Maak gelijktijdig de grillpan heet. Grill de tonijn aan beide kanten 1 a 2 minuten afhankelijk van de dikte. Haal de uien van het vuur. Haal de tonijn van het vuur en leg ze op het bord.
Doe de uiringen op de tonijn. Besprenkel met nog wat citroensap en olijfolie. Leg 4 basilicumblaadjes per bord op of naast de tonijn. DOe balsamico-azijn er over. Eet smakelijk.

Serveertip

Lekker met wokgroente en patat.
Wijn: Chardonnay.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten