Gegrilde Tonijn met ui, balsamico en basilicum
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 11-11-2012
Ingrediënten 4 personen
650 gram Tonijnfilet, verdeeld in 4 stukken2 uien
16 blaadjes basilicum
1 citroen
peper
zout
olijfolie
Benodigdheden
GrillpanVoorbereiding
Spoel de tonijnfilets af, dep ze droog. Besprenkel de tonijn met citroensap. Doe peper en zout over de tonijn.
Snijd de ui in ringen.
Bereidingswijze
Bak de uiringen op middelmatig vuur een minuut of vijf.
Maak gelijktijdig de grillpan heet. Grill de tonijn aan beide kanten 1 a 2 minuten afhankelijk van de dikte. Haal de uien van het vuur. Haal de tonijn van het vuur en leg ze op het bord.
Doe de uiringen op de tonijn. Besprenkel met nog wat citroensap en olijfolie. Leg 4 basilicumblaadjes per bord op of naast de tonijn. DOe balsamico-azijn er over. Eet smakelijk.
Serveertip
Lekker met wokgroente en patat.
Wijn: Chardonnay.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties