Hummus (Authentiek)

  • Turks, Bijgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 11-11-2012
  • Hummus (Authentiek)

    Hummus (Authentiek)

    Hummus (Authentiek)

Dit recept heb ik ooit gekregen van een Turkse buurvrouw.

Hummus is het Arabische woord voor kikkererwt en wordt uitgesproken als ´Ghoemoes´. De stevige kikkererwten worden gepureerd op een steen en vermengt met tahin (sesampasta). Het recept is al duizenden jaren oud. Hummus wordt door een aantal landen in het Midden-Oosten echter geclaimd als nationale schotel, maar wordt ook veel in Griekse kookboeken vaak genoemd.

Deel dit recept

Ingrediënten
330 gr kikkererwten
2½ eetlepel tahin(sesampasta)
1 eetlepel olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Doe de olie, kikkererwten en de tahin in een keukenmachine of blender en maal er een gladde pasta van.

Bron

Turkse buurvrouw

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten