Algerijnse wittebonenschotel met merguezworstjes
- Arabisch, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Vooral met dit kille herfstweer een lekker heet en
voedzaam gerecht met kruidige merguezworstjes..
Ingrediënten
Dit heb je nodig:350 gram witte bonen (1 nacht laten weken in water);
merguezworstjes;
1 wortel;
1 vastkokende aardappel;
1 ui;
3 tenen knoflook;
2 stengels bleekselderij;
4 tomaten;
1 eetlepel tomatenpuree;
1 eetlepel olijfolie;
2 eetlepels gemalen koriander;
paprika- en komijnpoeder naar smaak;
zout en peper naar smaak.
Voorbereiding
Zo maak je het:
Verhit de olijfolie in een pan en voeg daar de fijngehakte
ui, knoflook en de in kleine stukjes gesneden wortel aan
toe.
Schep alles om en laat een paar minuten aanfruiten.
Doe er 1 1/2 liter water bij, de uitgelekte witte bonen,
de zeer fijn gesneden bleekselderij, de gepelde en fijn-
gehakte tomaten, de tomatenpuree en peper, komijn-
poeder, paprikapoeder en zout naar smaak.
Schep alles goed door elkaar, breng aan de kook en laat
op zacht vuur gaar worden.
Bereidingswijze
Voeg op 15 minuten voor het einde van de kooktijd de
in blokjes gesneden aardappel en de merguezworstjes
toe.
Proef of alles goed op smaak is en voeg er dan de gemalen
koriander aan toe.
Laat pruttelen tot de saus lekker dik is.
Kokendheet opdienen met daarbij lekker Marokkaans brood.
Bron
http://marokkaansarabisch-koken.50plusser.nl/?page=article&warticle_id=113079&Algerijnse-wit