Kipfilets met citroen en kappertjes

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-11-2012
  • Kipfilets met citroen en kappertjes

    Kipfilets met citroen en kappertjes

    Kipfilets met citroen en kappertjes

Gemakkelijk en snel te maken smakelijk kipgerecht
met het frisse van citroen en het hartige van
groene kappertjes.....

Deel dit recept

Ingrediënten
Dit heb je nodig:

2 kipfilets in grote stukken gesneden;
2 fijngehakte tenen knoflook;
2 fijngehakt sjalotjes
200 ml. kippenbouillon (van een blokje);
3-4 plakken citroen;
het sap van 1 citroen;
45 gram boter;
1 eetlepel fijngehakte platte peterselie;
bloem;
zout en peper naar smaak;
olijfolie;
kappertjes.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Zo maak je het:

Vermeng wat bloem met zout en peper en rol de
stukken kipfilet daar doorheen.
Schud overtollig bloem er af.

Verhit 1-2 eetlepels olijfolie in een pan.
Bak de stukken kipfilet daar om en om in aan totdat
ze aan alle kanten goudbruin en gaar zijn.
Haal ze uit de pan en houd ze warm.

Bereidingswijze

Fruit in dezelfde pan de sjalotjes; laat ze 2 minuten
glazig worden en voeg er de gehakte knoflooktenen
aan toe (zorg dat de knoflook niet verbrand, want
anders gaat ze bitter smaken) en laat alles nog
2 minuten zachtjes fruiten.

Voeg er de kippenbouillon aan toe, breng weer aan
de kook, voeg er het citroensap aan toe en laat
alles inkoken tot een wat dikkere saus.

Voeg de in stukjes gesneden boter (evt.bebloemd)
toe aan de saus en ook de kappertjes (hoeveelheid naar
smaak) en de plakjes citroen.
Laat nog 2 minuten meesudderen.

Voeg er de warmgehouden kipfilet aan toe en warm
nog een paar minuten mee in de saus.

Bestrooi met de fijngehakte platte peterselie.

Dien op met gebakken aardappelen of frites en een
lekkere salade.
Vergeet ook niet wat brood erbij te serveren.

Bron

http://marokkaansarabisch-koken.50plusser.nl/?page=article&warticle_id=113077&Kipfilets-met-

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten