Wildzwijnpeper
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 11-11-2012
Ingrediënten 4 personen
1 kilo wildzwijn zonder botVoor de marinade:
1 fles Elzasser Pinot Noir
4 eetlepels witte wijnazijn
2 grote uien, gehakt
1 winterwortel in schijfjes
2 teentjes knoflook fijngehakt
2 kruidnagels
1 blaadje laurier
enkele jeneverbessen gekneusd
enkele peperkorrels gekneusd
tijm
zout en peper
En verder:
150 gerookt spek (blokjes)
75 gram boter
2 eetlepels bloem
1 theelepel suiker
250 gram bospaddestoelen
1 dl creme fraiche
Voorbereiding
Marineer het vlees 24 uur voor de bereiding en zet het in een afgedekte kom in de koelkast.
Bereidingswijze
Haal het vlees uit de marinade droog het af met keukenpapier. Bewaar de marinade. Braad het spek aan in de boter en haal het uit de pan. Braad in het vet nu het vlees aan. Bestuif met de bloem en schep goed om. Doe er de marinade met alle groenten en kruiden en het schepje suiker bij en meng goed zodat er geen klontjes ontstaan. Doe de spekjes er weer bij. Laat in een klein uur gaar worden op laag vuur met het deksel op de pan. Veeg de paddestoelen schoon en bak ze in boter tot hun vocht is verdampt en voeg ze 5 minuten voor het einde van de kooktijd bij het vlees. Meng de creme fraiche door de saus en laat zonder deksel nog 10 minuten pruttelen.
Bron
Seasons, smaken van het seizoen
Serveertip
Lekker met puree en rode kool. Drink er dezelfde Pinot Noir bij.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties