Een varkenshaas vol verrassingen

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-11-2012
  • Een varkenshaas vol verrassingen

    Een varkenshaas vol verrassingen

    Een varkenshaas vol verrassingen

  • Een varkenshaas vol verrassingen

    Een varkenshaas vol verrassingen

    Een varkenshaas vol verrassingen

  • Een varkenshaas vol verrassingen

    Een varkenshaas vol verrassingen

    Een varkenshaas vol verrassingen

  • Een varkenshaas vol verrassingen

    Een varkenshaas vol verrassingen

    Een varkenshaas vol verrassingen

  • Een varkenshaas vol verrassingen

    Een varkenshaas vol verrassingen

    Een varkenshaas vol verrassingen

  • Een varkenshaas vol verrassingen

    Een varkenshaas vol verrassingen

    Een varkenshaas vol verrassingen

  • Een varkenshaas vol verrassingen

    Een varkenshaas vol verrassingen

    Een varkenshaas vol verrassingen

Dubbel verpakt varkenshaas met verstopt gehakt in haasje "recept om over na huis te schrijven."

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
Varkenshaas (1 voor 2 personen)
VOOR VULLING:
ongekruid varkensgehakt
zout
peper
gedroogde oregano
tijm (weinig)
knoflook, fijn
zongedroogde tomaten uit olie, fijn
zwarte olijven, fijn
kleine blokjes mozzarella
balsamicoazijn
ontbijtspek of bacon
aluminiumfolie
3 e olijfolie
1. Meng alle ingrediënten voor de vulling heel goed en laat een uurtje in koelkast staan zodat de aroma`s goed kunt vermengen.
2. Snijd varkenshaas open in lengte, maar niet helemaal door.
3. Vouw varkenshaas goed open en verdeel de gehakt mengsel in vorm van een worst over varkenshaas.
4. Vouw goed dicht en verpak erna varkenshaas in spek/bacon.
5. Nu verpak jij de haas in aluminiumfolie en bak dit in oven voor 20 min. bij 200*C (dit om het vlees voor te garen)
6. Haal varkenshaas uit folie en bak dit mooi bruin en gaar in een koekenpan in 3 e olijfolie. (anders dan bij kip, mag varkenshaas tegen de roze aan zitten het moet in ieder geval niet droog gebakken zijn)
7. Houd varkenshaas warm in aluminiumfolie terwijl jij de saus maken.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

VOOR SAUS:
2 e olijfolie
2 uien in dunne halve ringen gesneden
2 teentjes knoflook, fijn
200 g champignons in plakken gesneden
1+1/2 t gerookte paprikapoeder (anders gewone paprikapoeder)
250 ml room
zout
zwarte peper
klein bosje basilicum, in stukjes gescheurd
2 e bloem
100 ml water
1. Fruit in braadvet van vlees de ui en knoflook aan tot zacht.
2. Bak champignons mee tot gekleurd. (indien nodig, voeg jij nog wat olie erbij)
3. Voeg paprikapoeder bij en bak even mee tot geur vrij komen.
4. Voeg room erbij en laat geheel goed gaar worden.
5. Indien nodig bind jij de saus nu met een papje van water en bloem (en laat de bloem wel een paar minuten gaar worden). (of anders gebruik jij maïzena)
6. Meng gescheurde basilicumbladeren er doorheen.
VERDER:
7. Haal varkenshaas uit folie en doen op snijplank.
8. De sappen die vrij kwamen meng jij door champignonsaus.
9. Snijd varkenshaas in plakken, maar behoud de vorm voor presentatie.
10 Plaats varkenshaas in zijn geheel op een serveerschaal.
11. Verdeel de champignon roomsaus erover en er omheen.
12 Garneer met basilicum.

Serveertip

In de zomer kan deze gerecht heel goed op de BBQ klaar gemaakt worden en de saus in een apart pannetje bereid worden.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Mjammie68 avatar
Mjammie68 13-02-2021

Heerlijk. Ga dit vaker maken. Was de basilicum in de saus vergeten. Dit vervangen door een grote scheut een grote scheut cognac.

poebeerr avatar
poebeerr 02-05-2019

Lijkt me veel werk, maar zeker het maken waard. Dankjewel voor het recept.

ReiniA avatar
ReiniA 29-12-2018

Lijkt me heerlijk maar wordt het gehakt wel gaar als het varkenshaasje rosé gebakken wordt?

lodewietska avatar
lodewietska 29-08-2018

fantastisch!!!

deonart avatar
deonart 26-03-2016

vulling kan vooraf gemaakt worden en afgedekt in koelkast bewaren[br] 1 t balsamico azijn is goed

Harry1969 avatar
Harry1969 26-03-2016

Al heel vaak gekeken naar dit recept, en wilde het al zo graag eens maken, morgen is dé dag...hahaha Wat denk je? Kan ik ook in dit geval het gehaktmengsel al een dag van tevoren maken, of is dat in dit geval niet aan te raden? Ook zal ik mijn gevoel moeten laten spreken omtrent de verhoudingen, maar weet je... Ik maak er 2, dus kunnen we gelijk een beetje spelen. ;-) Hoeveel balsamicoazijn is aan te bevelen? Waar ik daar toch een beetje voorzichtig mee wil zijn... Gr. Harold

Pamaloja avatar
Pamaloja 12-01-2016

Een heerlijk recept! Al twee keer gemaakt met gestoofd witloof,vind ik er het best bij passen.Welke groenten eten jullie hierbij? Ik krijg mensen te eten waarvan iemand geen witloof lust.

adeline43 avatar
adeline43 05-03-2015

Deon, ik heb je heerlijk recept meegenomen! Dank je wel, groetjes Adeline

connywm avatar
connywm 04-01-2015

Dit heerlijke gerecht klaargemaakt met kerst, het was super, deze gaat in mijn mapje!!

loesdreves avatar
loesdreves 29-12-2014

wat was dit ontzettend lekker! Dank je wel.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten