Gepaneerde scholfilet
- 10-20 min.
Ingrediënten
- 2 a 3 verse scholletjes (of diepvries)- bloem
-gekruid paneermeel
- 2 eieren
- Blue Band vloeibare margarine
- mini worteltjes (voorgeschrapt)
- 2 zakjes aardappelpuree-mix (met bieslook)
- citroensap
- keukenpapier
- peper
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1131,73 kcal |
Koolhydraten | 137,80 g |
Eiwitten | 80,22 g |
Vetten | 25,47 g |
Bereidingswijze
De schollen afspoelen onder de koude kraan en droogdeppen met keukenpapier. Bestrooi ze nu aan beide kanten royaal met peper.
Doe 2 geklutste eieren in een diep bord. Bestrooi een ander diep bord met een beetje bloem en gekruid paneermeel.
Haal eerst de schollen door het ei en dan door de bloem/paneer. Herhaal dit met de andere kant van de vis. Neem nu een grote koekenpan en doe daar een beetje blue band vloeibare margarine in. Leg de schollen in de pan. 5 minuten aan elke kant lekker goudbruin bakken.
Bron
www.smulweb.nl
Serveertip
Lekker met worteltjes, aardappelpuree en een wit wijntje.