Provencaalse mosterdsoep met spekjes
- Frans, Soep
- 30-60 min.
Dit is een lekker pittige, kruidige soep die ook als maaltijdsoep kan worden opgediend als je er stokbrood bij doet met kruiden- of knoflookboter.
Ingrediënten 6 personen
4 el olijfolie2 sjalotjes (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (gesnipperd)
6 el grove mosterd
2 el Provencaalse kruiden (gedroogd)
2 el bloem
1,5 L groentenbouillon
4 el uitgebakken spekjes (zakje)
4 el dragon (fijngesneden)
2 el dille (fijngesneden)
Benodigdheden
SoeppanBereidingswijze
Verwarm de olie in de pan en fruit hierin de sjalotjes en knoflook een minuutje. Voeg dan de mosterd en de kruiden toe en bak een minuutje mee, goed doorroeren. Doe er de bloem bij en bak dit ook een minuut al omroerend mee. Giet er dan de bouillon op en breng aan de kook. Voeg dan de dragon toe en laat dit op een laag vuur ongeveer een minuut of 20 zachtjes trekken. Doe er dan de dille en spekjes bij, roer alles goed door en de pan kan lekker op tafel!
Serveertip
Lekker hierbij dus stokbrood met knoflook- of kruidenboter, eventueel nog katenspek. Eet smakelijk!