Vis Jambalaya
- Amerikaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Vis Jambalaya
Ingrediënten 4 personen
300 g meergranenrijst350 ml water
1 groentebouillonblokje
1 ui
2 teentjes knoflook
5 stengels bleekselderij
1 groene paprika
1 gele paprika
zonnebloemolie
1 tl cajunkruiden
4 tomaten
400 g kabeljauwfilet
400 g gezeefde tomaten
0.5 bosje bladpeterselie
Bereidingswijze
1 - Pel en snipper de ui grof.
2 - Pel en snijd de knoflook fijn.
3 - Verwijder de harde draden van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in halve maantjes.
4 - Halveer de paprika`s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika`s in blokjes.
5 - Snijd de tomaten in blokjes.
6 - Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en de cajunkruiden circa 3 minuten.
7 - Voeg de bleekselderij, de paprika`s en tomaten toe en bak circa 4 minuten.
8 - Schenk het water erbij, voeg het bouillonblokje, rijst en de gezeefde tomaten toe en laat, met deksel op de pan, circa 15 minuten koken.
9 - Snijd de kabeljauw in blokjes, voeg toe aan de pan en kook in circa 5 minuten gaar.
10 - Pluk en hak de peterselie fijn.
11 - Roer aan het einde de peterselie door het gerecht.
12 - Breng op smaak met een beetje zout en peper.
Bron
24kitchen