Vis Jambalaya

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Vis Jambalaya

    Vis Jambalaya

    Vis Jambalaya

  • Vis Jambalaya

    Vis Jambalaya

    Vis Jambalaya

Vis Jambalaya

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 g meergranenrijst
350 ml water
1 groentebouillonblokje
1 ui
2 teentjes knoflook
5 stengels bleekselderij
1 groene paprika
1 gele paprika
zonnebloemolie
1 tl cajunkruiden
4 tomaten
400 g kabeljauwfilet
400 g gezeefde tomaten
0.5 bosje bladpeterselie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 - Pel en snipper de ui grof.
2 - Pel en snijd de knoflook fijn.
3 - Verwijder de harde draden van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in halve maantjes.
4 - Halveer de paprika`s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika`s in blokjes.
5 - Snijd de tomaten in blokjes.
6 - Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en de cajunkruiden circa 3 minuten.
7 - Voeg de bleekselderij, de paprika`s en tomaten toe en bak circa 4 minuten.
8 - Schenk het water erbij, voeg het bouillonblokje, rijst en de gezeefde tomaten toe en laat, met deksel op de pan, circa 15 minuten koken.
9 - Snijd de kabeljauw in blokjes, voeg toe aan de pan en kook in circa 5 minuten gaar.
10 - Pluk en hak de peterselie fijn.
11 - Roer aan het einde de peterselie door het gerecht.
12 - Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Bron

24kitchen

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

gcleiren avatar
gcleiren

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten