Exotische mihoen met kip, ananas en mango
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Een van onze favoriete mihoenschotels, lekker fris en fruitig en een tikje pittig door de sambal (die kun je natuurlijk altijd weglaten) en de nodige vitamines van het fruit.
Ingrediënten 4 personen
400 gr kipfilet (in reepjes)250 gr mihoen (geweld in heet water/bouillon, zie verpakking)
4 el zonnebloemolie
1 el sambal badjak
1 ui (gesnipperd)
1 teentje knoflook (gesnipperd)
2 cm gemberwortel (geraspt)
300 gr spercieboontjes (schoongemaakt en gehalveerd)
1 rijpe ananas (schoongemaakt en in blokjes)
1 rijpe mango (geschild, in blokjes)
2 el ketjap manis
3 bosuitjes (in fijne ringetjes)
gebakken uitjes
peper en zout
Benodigdheden
Wok, kookpan en als je hebt een ananasboor.Voorbereiding
Kruid de kipfilet met peper en zout en kook de boontjes beetgaar.
Bereidingswijze
Verhit de olie in de wok en bak hierin de kip snel rondom bruin. Doe er dan de sambal, ui, knoflook en gemberrasp bij en fruit dit een minuutje mee. Voeg de boontjes toe en roerbak die een minuutje mee en doe er de ananas, mango en mihoen bij en wok ook die een paar minuten mee. Breng op smaak met de ketjap en strooi er de bosuitjes en gebakken uitjes over. Wok op tafel, klaar!
Bron
Albert Heijn, maar wel iets aangepast naar onze smaak.
Serveertip
Wat seroendeng op tafel, extra sambal badjak, kroepoek en atjar en een borrel naar wens...